Naar de inhoud
Het Stoerwoud

Buitenschoolse Opvang

Language menu

BSO het Stoerwoud

BSO het Stoerwoud heeft twee opvanglocaties. Één is gevestigd aan de Nieuwegracht 30 en de andere bevindt zich aan de overkant, in hetzelfde pand als het kinderdagverblijf, op Nieuwegracht 49. Beide locaties hebben een tuin en Park Lepelenburg ligt op een steenworp afstand. Wij bieden een breed scala aan sportieve en uitdagende activiteiten binnen verschillende thema’s zoals kunst, sport, wetenschap, natuur en muziek.

We vangen kinderen van basisschool Pieterskerkhof op.

Praktische informatie

 • Leeftijd

  4-12 jaar

 • Schoolweken

  14.00 uur tot 18.30 uur

 • Vakantieopvang

  8.15 uur tot 18.30 uur

 • Uurtarief

  € 9,85

Divider

Beleid

Opvoeden is in de basis het voorbereiden van een kind op het dagelijks leven. Om een kind hierin zoveel mogelijk te begeleiden vinden wij het belangrijk om ze te leren plezier te hebben, hun eigen grenzen aan te geven, zelfvertrouwen te geven maar ook te kunnen luisteren naar anderen en medeleven te voelen voor de mensen om hen heen. Wij bieden ouders en kinderen een vertrouwde en veilige omgeving.

De pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen in hun spel wanneer dit nodig is, maar laten de kinderen voornamelijk zelf spelen. We bieden zo divers mogelijk spelmateriaal aan, zodat kinderen hun eigen keuzes kunnen maken. We stellen het spel voorop en niet de resultaten ervan. Indien nodig begrenzen we gedrag, bijvoorbeeld wanneer spelgedrag te druk wordt of er ruzie ontstaat. We proberen hierbij het kind zo positief mogelijk te benaderen.

In ons pedagogisch beleid kun je meer lezen over onze visie en werkwijze. In het pedagogisch werkplan vindt je aanvullende informatie over onze BSO per locatie.

Openingstijden

Onze BSO locatie op NG 30 is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.30 uur.

De BSO locatie op NG 49 is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 18.30 uur.

Tevens zijn wij in alle schoolvakanties en op de vrije dagen en studiedagen van de scholen, hele dagen open (van 08.15 tot 18.30 uur) met uitzondering van nationale feestdagen, 5 mei en de dag na Hemelvaart. Op deze dagen zijn wij gesloten.

Groepen leeftijden

Op de locatie op Nieuwegracht 30 heeft het Stoerwoud ruimte voor twee stamgroepen; Een stamgroep van maximaal 22 kinderen en een stamgroep van maximaal 12 kinderen. Op dit moment bestaat de locatie uit 1 stamgroep.

 • Ocelot:  deze groep van maximaal 22 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar

Op de locatie Nieuwegracht 49 bevindt zich één stamgroep;

 • Okapi: op deze groep vangen we maximaal 16 kinderen op in de leeftijd van 4-12 jaar.

Tarieven

Het tarief voor de buitenschoolse opvang is voor opvang gedurende 39 schoolweken op korte, en lange middagen tijdens 13 weken schoolvakantie en studiedagen. De prijzen van het Stoerwoud zijn inclusief eten en drinken.

Bij de prijs zit een beperkt aantal extra dagen per jaar inbegrepen.

Gecko

Rapporten

Kinderopvang het Stoerwoud, beschikt uiteraard over de benodigde gemeentelijke vergunningen en voldoet aan alle aan de kinderopvang gestelde normen.

Dit is terug te vinden op de website van het Landelijk Register Kinderopvang (LKR), onze registratienummers zijn: 146399377 en 135428634.

Divider

Schrijf je kind in

Ben je enthousiast geworden over kinderopvang het Stoerwoud? Via ons formulier kun je je kind(eren) inschrijven. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging. Daarna nemen we binnen enkele dagen contact op. Tot ziens bij het Stoerwoud!